Інститут іоносфери бере участь в 27-ій Українській антарктичній експедиції

Інститут іоносфери співпрацює з Національним антарктичним науковим центром з 2017 року. В рамках спільних проєктів досліджується різноманіття ефектів спокійної космічної погоди та потужних геокосмічних бур в іоносфері над Антарктидою. Виявити особливості поведінки плазмового оточення Землі над цим унікальним регіоном дозволяють експериментальні дані, одержані за допомогою іонозонду антарктичної станції “Академік Вернадський”.

Цього року учасником зимівлі на антарктичній станції вперше стане співробітник нашого Інституту – завідувач відділу засобів зондування іоносфери кандидат технічних наук Олександр Богомаз. Разом з колегами з Радіоастрономічного інституту НАН України від забезпечуватиме безперебійне функціонування дослідницького обладнання, здійснюватиме іоносферні спостереження та впроваджуватиме сучасні методики аналізу даних іонозонду за допомогою нейронних мереж. 

Просто зараз Олександр прямує до Антарктиди на дослідницькому криголамі “Ноосфера”. Бажаємо Олександру цікавої подорожі та чекаємо на новини!